Oppstartsdag 2022: – Viser vilje til å investere i oss

“Oppstartsdagen” har blitt en årlig affære i WK. Her får nyansatte innføring i hvem WK er, hvordan ting gjøres og hvilke muligheter som finnes.

Fra venstre: Daniel Hoseinzade (anleggsleder M15), Christopher Niranjan (prosjektingeniør M15), Daniel Vetrhus (anleggslederassistent, Refstad), Lasse Fjeldvær (leder egenproduksjon), Paulius Grebliunas (servicemedarbeider ettermarked), Tomasz Jarosz (fagarbeider tømmer), Gina Hegle (prosjekteringsassistent), Maciej Duszynski (fagarbeider tømmer) og Christian Jensen (innfelt, arbeidsleder Refstad).

Til sammen ni nyansatte var til stede denne dagen, i tillegg til faddere, prosjektledere og administrasjonsledelse. Daniel Hosenizade og Paulius Grebliunas har allerede jobbet noen måneder i WK, og vil sammen med de andre som har startet opp etter sommeren delta på et halvårig oppstartsprogram.

– Jeg synes det er veldig gøy å ha en slik oppstartsdag. Det viser at WK virkelig vil sørge for at vi nyansatte skal trives og at de er villige til å investere i oss nyansatte. Ikke minst var lunsjen på Thon Hotell Opera himmelsk, sier Christopher Niranjan som begynte i WK i midten av august. Han jobber som prosjektingeniør på Malerhaugveien 15, et boligprosjekt WK oppfører for USBL.

Christopher kunne ikke fått en bedre start enn han har gjort i WK.

Ble sett før ansettelsen

Christopher fikk tilbud fra flere andre arbeidsgivere, men landet på WK Entreprenør. Han fikk et godt inntrykk mens han fortsatt var student.

– Mitt første møte med WK var under en bedriftspresentasjon de hadde på skolen. En drøy måned senere møtte jeg de igjen på BM-dagen. Espen (avdelingsleder Oslo) var til stede begge gangene, han husket hvem jeg var og sa at av alle søknadene de hadde fått så savnet han søknaden min! Jeg forventet ikke at en avdelingsleder jeg kun hadde møtt en gang tidligere kom til å huske meg slik. Da følte jeg meg virkelig sett. Samme dag dro jeg hjem og søkte på jobb hos WK.

Kan ta plass

De første dagene som kollega i WK har vært en god opplevelse for Christopher. Arbeidsmiljøet på prosjektet er svært godt, og teamet har satt av tid i en hektisk hverdag til å bli kjent, slik at oppgavene Christopher får passer til hva han mestrer og liker:

– Jeg føler allerede etter tre uker på jobb at jeg bidrar og tilfører prosjektet verdi. Det er fordi de har skapt en stemning og kultur hvor jeg tør å ta ordet. De oppmuntrer meg til å ta plass. Ved å legge ned innsats og vilje er det fullt mulig å klatre i karrierestigen her, det har jeg skjønt at flere andre som begynte i samme rolle som meg har gjort. Det gir meg håp om at jeg kan bli like dyktig og kunnskapsrike som dem en dag!

Følges opp

Alle nyansatte har fått tildelt en fadder som skal sørge for en best mulig oppstart. Fadderne var også til stede på oppstartsdagen, sammen med administrasjonsledelse og prosjektledere. I løpet av dagen ble det gått gjennom hvem WK er, hvilke prosjekter de har, hvordan man løser KHMS, HR og administrative oppgaver. De fikk også utdelt en “gullbok.” Den første tiden på en ny arbeidsplass er unik. Derfor ønsker WK å samle nyansattes tanker, ideer og førsteinntrykk – gullkornene – for å lytte og lære.

Christopher har allerede fått oppleve at det er høyt under taket i WK.

– Den første personen jeg hilste på i dag var Erlend Wegger, daglig leder i WK. Han sa det bare var å ta kontakt dersom det var noe. Det viser at også ledelsen i WK er jordnære. WK har skjønt at takhøyde og få barrierer i kommunikasjonen er en suksessfaktor for å få det beste ut av sine ansatte, sier Cristopher.

Onboardingdagen ble avsluttet foran Sentrum brannstasjon, som WK oppfører for Oslo kommune og Oslobygg.

forsideGunnar Bækkevold