Byrådsleder om Trasophallen: – Wow!

Ganske nøyaktig ett år etter WK Entreprenør begynte rehabiliteringen av Oppsal Arena, står den nå klar til bruk. Blant de første til å inspisere hallen er byrådsleder Raymond Johansen. 

– Wow, det var helt fantastisk! 

Det spontane utbruddet fra Johansen kommer idet han går inn i den rehabiliterte hallen. 

Han vet nemlig hvordan Trasophallen så ut før. Med oppvekst på Tveita var dette hans nærmeste hall. 

– Dette er ikke bare en oppgradering av hallen, det er en oppgradering av hele området. Dette er tidsriktig, delikat og innbydende, en gave til de som driver med idrett og som har tenkt å begynne med det. For en fantastisk god jobb av de som har hatt ansvaret for dette, sier han fornøyd mens han sjekker akustikken. Spileveggene med akustisk demping gir nemlig svært behagelig lyd i hallen. 

Saken fortsetter under bildekarusellen. 

Teknisk løft 

– Nå er det som var den eldste delen av anlegget blitt det nyeste, sier en tydelig stolt avdelingsdirektør for kultur og idrettsbygg (KID), Merethe Hoff. 

Under rundturen avsløres de største forbedringene av anlegget. For det er kanskje det du ikke ser og legger merke til som har størst betydning. 

– Det viktigste grepet vi har gjort er nok tilbygget på 300 kvadratmeter. Det er et teknisk rom hvor vi har klart å løfte nivået på det tekniske opp til vår tid, i tillegg har tilbygget frigjort plass til sårt tiltrengt lagerkapasitet, sier Hoff. 

Ellers er taket renovert, hele bygget er etterisolert og rør og elektrisk er lagt i mellomdekke. Som i nærmest alle rehabiliteringsprosjekt, ble det noen overraskelser her og der. 

Espen Foss Johansen, prosjektleder for KID hos WK Entreprenør

Espen Foss Johansen, prosjektleder for KID hos WK Entreprenør

– Bygget er som nytt, samtidig som vi beholdt den gamle bæringskonstruksjonen. Vi endte med å rive gulvet i underetasjen, det var rett og slett for mye fukt. Selv om det ble fordyrende og forsinket oss vesentlig, ble resultatet mye bedre sier Espen Foss Johansen, prosjektleder for KID i gjennomføringsfasen. 

Godt samarbeid 

Foss Johansen er også mannen som har vært tettest i dialog med WK Entreprenør. 

– Kvaliteten på leveransen fra WK Entreprenør er høy. I tillegg har de vært flinke til å holde fremdriften oppe, gjennom både korona, alt ekstraarbeid med riving av gulv og en del utfordringer knyttet til fundamenteringen av bygget. Nå er bygget ferdig, det er i topp teknisk stand med flotte overflater og gode akustiske kvaliteter. 

Erlend Wegger, daglig leder i WK, er enig i at dette prosjektet har vært spennende. 

– Vi har sammen med KID levert ett flott anlegg som vi er veldig stolte av å vise frem. Prosjektet har i perioder vært krevende på grunn av flere uforutsette forhold, men vi har sammen løst utfordringene på en meget god måte, sier han. 

Raymond Johansen trekker frem et sitat fra Sveriges legendariske statsminister (1946-1969): 

– Politikernes rolle er å bygge dansegulv, mens det er opp til folket selv å danse. 

Parketten er lagt på Oppsal! 

forsideKristin Bakkevold