Åpning av ny kantine for Statens park

I dag åpnet en ny kantine i Statens park, oppført av WK Entreprenør. Byggherre SBB Samfunnsbygg AS slo til med gratislunsj til alle ansatte.

Folk så langt øyet kan se! Kapasiteten på ny kantine fikk virkelig prøvd seg i Statens park.

Slikt blir det mye oppmerksomhet av! Den nye kantinen fikk testet kapasiteten ved aller første anledning, med 15 meters kø umiddelbart ved åpning. Når neste fase er gjennomført skal kantoinen håndtere 200 gjester samtidig, dagens kapasitet er på ca 130.

– Det er gøy med grand opening av en langt etterlengtet kantine! Det har tatt noen år, men nå er vi her, denne dagen setter vi stor pris på, sier prosjektdirektør i SBB Samfunnsbygg AS, Stig Atle Nilsson.

Stig Atle er svært fornøyd med oppmøte på åpningsdagen.

Revitalisert

Den forrige kantinen lå på samme sted, men var mye mindre. Nå har de bygd om hele området, blant annet ved å rive ned skillevegger og omplassere kjøkkenet.

– På den måten får vi åpnet opp hele området, vi knytter auditoriet tettere sammen med kantinen og skaper enklere samhandling for alle brukerne av parken, fortsetter Stig.

Egentlig er begrepet kantine feil i denne sammenheng, kan Stig forklare. Her snakker vi personalrestaurant.

Fornøyde brukere

Så hva synes de som faktisk skal bruke kantinen? Gjestene først:

– Dette har blitt veldig bra. Her er det flott, luftig og pent. Det er viktig med en god personalrestaurant, det har betydning både for arbeidsmiljøet og miljøet rundt her, sier Thomas Græsholt i NAV Tønsberg.

Han er litt redd for at tilbudet nå blir for bra:

– Det er fare for at jeg kommer til å bruke kantinen ofte, for det var veldig god mat her. Jeg vil tro jeg kommer hit daglig fremover, smiler Thomas.

Det er 4service som skal drifte personalrestauranten, her er det Ximo som skal styre. – Dette blir spennende, jeg har akkurat begynt i jobben. Den nye kantinen er luksus også for oss som jobber i den, ikke bare de som skal spise her, sier Ximo.

forsideGunnar Bækkevold