Bestod fagprøven!

Lærlingene Rasmus Ødegaard (20) og Jacob Hundeide Gahrsen (20) har begge fått meget godt bestått på sine fagprøver utført på Klokkerjordet skole. Prøven bestod av to kaldboder som skal tas i bruk på skolen.

Jacob og Rasmus bestod lærerprøven med glans. FOTO: Morten Eriksen.

De hadde fem dager på seg til å føre opp en bod hver, bestående av fire vegger, innsatt dør og fire graders fall på taket. Bodene skal brukes til lagring for SFO og vaktmester når skolen skal i bruk over sommeren. Spenningen var til å ta og føle på da prøvenemda i går kom for å inspisere de to prøvene.

– Vi var begge ganske nervøse før de kom for å vurdere oss, selv om vi også syntes prøven gikk bra underveis. Jeg var redd for at det kunne være noen skjulte feil jeg ikke var klar over selv, sier Rasmus.

Utover bærehjelp og oppgaveforståelse måtte lærlingene klare seg helt på egen hånd. Det var likevel en styrke å ha hverandre.

– Det ble litt frem og tilbake mellom bodene våre, det var fint å se at vi hadde tenkt og løst oppgaven ganske likt, sier Jacob.

Jacob er klar for studier til høsten, uten å vite helt hva ennå. FOTO: Morten Eriksen

TAF lærlinger

Rasmus og Jacob har fulgt hverandre som TAF lærlinger i fire år. Dette er et utdanningsvalg som sikrer de både fagbrev og studiekompetanse med fordypning i fysikk og matematikk.  De har tilbrakt hele lærlingetiden i WK, noe som betyr mange ulike prosjekter: Ishallen Maier Arena, boligprosjekt på Teie, rehabilitering av kontorbygg i Statens park, oppføring av Hogsnes Helsehus og nå til slutt Klokkerjordet skole i Sande.

Nå kan altså både Rasmus og Jacob velge om de skal studere eller begynne som tømrere. Det vil si – Rasmus må først gjennom et pliktløp.

Rasmus syntes fagprøven var gøy, selv om det var litt nerver før dommen falt. Foto: Morten Eriksen

– Jeg er kalt inn i militæret og begynner i luftforsvaret i januar. Jeg må være ærlig på at det ikke var helt det jeg drømte om, men jeg kan i hvert fall jobbe som tømrer frem til jeg innrulleres, sier Rasmus.

Jacob har planer om å studere fra høsten, men er fortsatt ikke helt sikker på akkurat hva det blir.

– Jeg har søkt både økonomi- og ingeniør-studier og ennå ikke bestemt meg for hva det blir.  

Gode år

Både Rasmus og Jacob ser tilbake på gode år i WK, særlig på grunn av den gode tonen de har hatt med sine kollegaer.

– Vi har jobbet med skikkelig ålreite folk. De har gitt oss muligheten til å lære masse i et trygt miljø uten konflikter og krangling, noe vi vet andre lærlinger dessverre har opplevd på andre byggeplasser.  

Ansvarlig for lærlingene, Stein Runar Hotvedt har også grunn til å smile når han ser tilbake på de siste fire årene.

– Både Rasmus og Jacob viser læringsvilje og arbeidsevne og de har glidd fint inn i miljløet her. Vi håper de kan tenke seg å komme tilbake til oss når de etterhvert skal ut i arbeidslivet, avslutter han.